Yüze Yağ Dolgusu

Yağ dolgusu işlemi nedir?

Yağ dolgusu, vücudun herhangi bir alanından alınan yağların saflaştırılarak tedavi amaçlı kullanılması işlemidir.

Antalya-Yüze-Yag-Dolgusu Yağ dolgusu yüzde hangi bölgelere uygulanabilir?

Göz altı çökmelerin ve halkalanmaların giderilmesi, yanaklara hacim kazandırılması, yüzdeki derin çizgilerin giderilmesi, şakak ve çene bölgesi çöküklüklerinin düzeltilmesi için yağ dolgusu yapılmaktadır Ayrıca yüzdeki yara ve sivilce izlerinin giderilmesinde de yağ dolgusu fayda sağlamaktadır.

Yağ dolgusu nasıl yapılır?

Yağ hücreleri canlılıkları korunarak özenli bir şekilde alınır. Konsantrasyon ve yıkama işlemlerinden geçirilerek gerekli alanlara kanüller yardımıyla transfer edilir.

Yağ dolgusu için gerekli olan yağ nereden alınır?

Vücudunuzda nerede yağ birikimi varsa oradan alınabilir. En sık aldığımız alanlar; karın bölgesi, bel kenarları ve basenlerdir. Bunların dışında örneğin hastanın gıdı bölgesinde yağlanması var ve göz altı çöküklüklerinden şikayetçi ise gıdıdan alınan yağlar ile göz altı bölgesine transfer edilir. Böylece kişi hem gıdı bölgesi yağlanmasından kurtulur hem de göz altı çöküklüğü düzelir.

Yağ dolgusu yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorsanız bunu doktorunuza danışarak en az 7-10 gün önce bırakmanız gerekir Bazı ilaçların ve vitaminlerin kan sulandırıcı etkileri vardır ve ameliyat esnasında ve iyileşme döneminde kanamaları arttırabilir. Kullandığınız ilaçları, besin takviyelerini, zayıflama çaylarını doktorunuza bildirmeniz son derece önemlidir.

Herhangi bir maddeye veya ilaca allerjiniz varsa mutlaka doktorunuza bilgi veriniz Ameliyattan bir hafta öncesine kadar alkol kullanılmamalıdır Ameliyata gelirken makyaj yapılmamalı, takı takılmamalıdır Sigara yağ hücrelerinin canlılığını olumsuz etkileyen bir faktördür. Sigara kullanan hastaların ameliyattan en az 3 hafta önce sigarayı bırakmalarını öneriyoruz. İşlemden sonra da en az 10 gün sigara içilmemesi gereklidir.

Yağ dolgusu işlemi lokal anestezi altında yapılan bir uygulamadır. Yağ alınacak ve verilecek alanlar uyuşturularak işlem yapılır. Çok fazla ağrı hissedilmez. Eğer hastaya başka ameliyatlar yapılacaksa bu ameliyatlar esnasında hasta uyurken de yağ dolgusu uygulanabilir.

Yağ dolgusu uygulaması yaklaşık 1 saat sürer. İşlem sonrasında hasta gayet rahat bir şekilde evine gidebilir.

Yüze yağ dolgusu yapıldıktan sonra birkaç gün yüzde hafif şişlikler ve morluklar oluşabilir. Bu şişlik ve morlular 2-5 günde geçer Yağ alınan alanda yine şişlik ve morluk görülebilir. Bu şişlik ve morluklar da birkaç güne kendiliğinden geçmektedir.

Yağ dolgusu uygulamalarından sonra sosyal hayata ve iş yaşamına ne zaman dönülebilir?

Yağ dolgusu uygulamaları sonrasında, kişiler 2-5 günde işlerine başlayabilirler ve sosyal hayatlarına dönebilirler.

Yağ dolgusu uygulamalarında sonra ne kadar iz kalır mı?

Yağ dolgusu uygulaması birkaç küçük delik açılarak yapılan bir uygulamadır. Bu deliklerin izleri zamanla fark edilmeyecek kadar azalır.

Verilen yağların kalıcılığı nasıldır?

Yağ dolgusu uygulamasında verilen yağların yaklaşık %60-70 i tutunur. Tutunma oranı kişiden kişiye farklılık gösterir. Kişinin sigara, alkol kullanması, ek hastalığının olması, yüzüne sık masaj uygulaması vs gibi sebepler yağın kalıcılığını azaltır. Tutunan yağların kalıcığı ömür boyudur. Ancak yüzümüz yaşlanmaya devam ettiği için yüzümüzün mevcut yağları erimeye devam eder. Bu nedenle yaklaşık 2 yılda bir revizyon ihtiyacı olmaktadır.